Contact
Zoekt je contact en weet je niet zeker bij welke dienst je moet zijn, dan mag je bellen naar Connect voor hulp. Zij kunnen je doorverwijzen naar de juiste afdeling of dienst. Weet je welke dienst je nodig hebt, scroll dan omlaag voor de contactgegevens.
Connect
Het programma Connect richt zich op het ondersteunen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met lichte tot matige klachten, zoals emotionele en psychosociale problemen. Door interventies zoals individuele sessies en een groepsaanbod kunnen deze klachten tijdig worden aangepakt, wat bijdraagt aan een betere geestelijke gezondheid en veerkracht.
Connect
- Maandag: 13-16 uur
- Dinsdag: 9-12 uur
- Woensdag: 9-12 uur
- Donderdag: 13-16 uur
- Vrijdag: 9-12 uur
Crisis
Het meldpunt Crisis biedt ondersteuning bij plotselinge, acute situaties door samenwerking met het Crisismeldpunt-18. Het richt zich op crisisinterventie om snel en effectief hulp te bieden aan mensen in nood.
Care voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen
Het project Care richt zich op kinderen, jongeren en jongvolwassenen met matige tot zware klachten door middel van langdurige behandelingen en hervalpreventie. Het biedt ambulante en mobiele zorg, inclusief consulten, teamondersteuning en casusondersteuning voor verschillende doelgroepen.
3-18 jaar
Mobiel Care team
- Maandag 13u00 - 15u00
- Woensdag 9u00 - 11u00
- Vrijdag 9u00 - 11u00
3-18 jaar dubbeldiagnose
Mobiel Care team dubbeldiagnose
- Maandag 13.00u - 15.00u
- Woensdag 9u00 - 11u00
- Vrijdag 10.00u - 11.00u
Psychose
Care Team Psychose
- Maandag 9u00 - 11u00
- Dinsdag 9u00 - 11u00
- Donderdag 13u00 - 15u00
- Vrijdag 13u00 - 15u00
Care voor hulpverleners
De suportteams en casemanagers zijn er om hulpverleners te ondersteunen die werken met kinderen, jongeren en jongvolwassenen met matige tot zware klachten in langdurige behandelingen en hervalpreventie. Zij bieden teamondersteuning en casusondersteuning voor verschillende doelgroepen.
0-23 jaar: Eet- en gewichtstoornissen
MAST Supportteam
- Maandag 13u00 - 15u00
- Woensdag 9u00 - 11u00
- Donderdag 12u00 - 14u00
16-25 jaar:
Supportteam Transitieleeftijd
- Dinsdag 9u00 - 12u00
- Donderdag 9u00 - 12u00
Casemanagement
Crosslink vormingen en intervisies
Het programma Crosslink richt zich op het verbeteren van de geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren door interprofessionele samenwerking. Voor vast aanbod op maat contacteer je de crosslink coördinator:
Crosslink referentiepersonen
Het programma Crosslink richt zich op het verbeteren van de geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren door interprofessionele samenwerking. Dit gebeurt via drie pijlers: deskundigheidsbevordering, ontmoeting en verbinding, en samenwerking rond interprofessionele thema's, met een focus op ondersteuning voor hulpverleners. Hier vind je contact informatie van onze referentiepersonen:
Suïcidepreventie contact enkel voor hulpverleners
Contacteer het suïcidepreventieteam van Integra
Kwaliteit en innovatie
ELP Limburg - Kinderen en Jongeren
Elke Janssens
Crosslink ontmoeting en uitwisseling
Vreemdgaan-Wisselleren biedt medewerkers de mogelijkheid om vertrouwd te raken met de denkkaders, methodieken, procedures en cultuur van een andere organisatie of sector. Het doel hiervan is om de samenwerking tussen medewerkers, organisaties en sectoren te versterken en de expertise te vergroten. Uiteindelijk is het streven om de zorg voor de cliënt te verbeteren.
Netwerkcoördinator
Om de netwerken in goede banen te leiden werd er geïnvesteerd in netwerkcoördinatie.
Veerle Umans startte in juli 2015 als netwerkcoördinator en tracht samen met alle partners het Limburgs netwerk Ligant de komende jaren vorm te geven. Ze overlegt daarvoor met alle actoren die betrokken zijn op de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren.
Ze waakt erover dat het tandwiel van het netwerk goed draait, bovendien tracht ze de Federale Overheidsopdrachten naar een Limburgse gedragen praktijk te vertalen. Ze is gehuisvest in het Provinciehuis te Limburg.