Jouw zoekresultaten

  Niets gevonden

  Jongeren

  Inleiding

  Niet toevallig ben je op de website van Ligant. 

  Je voelt je niet oké. Of iemand in je omgeving voelt zich niet oké. Je zoekt informatie. Je zoekt hulp voor jezelf, voor een broer of zus, een vriend of vriendin.

  Dat is goed! Je nam een eerste stap en nu wil Ligant je graag verder helpen.

  Waar kan je terecht?

  Er zijn heel wat diensten en personen die klaar staan om je te helpen op welke manier dan ook. Probeer eens in gesprek te gaan met je mama, je papa, je leerkracht, je zorgleerkracht op je school, een CLB medewerker of je huisarts. Zij staan voor je klaar en kunnen je bijstaan tijdens je zoektocht naar een antwoord.

  ​Hieronder vind je enkele adressen waar je ook met je vragen terecht kan want erover praten helpt!

  Wat Wat

  WAT WAT is een website voor jongeren van 11 tot 24 jaar. Je kan er verhalen zien van jongeren, grappige filmpjes, chatten met hulplijnen en antwoorden op vragen vinden. Je kan ze ook terugvinden op instagram, tiktok en youtube.

  JAC Limburg

  Ook het JAC is er voor jongeren van 12 tot 25 jaar. Je kan er terecht voor elke vraag, gratis en vertrouwelijk. Je kan ernaartoe voor informatie, advies, begeleiding of onderdak.

  OverKop

  In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

  Noknok

  Noknok is een website boordevol opdrachten en handige tips om je beter in je vel te voelen. Je gaat volledig zelf aan de slag. Een dipje of een tegenslag? Bij Noknok kan je altijd terecht.

  CLB-chat

  Ook de Centra Leerlingenbegeleiding hebben een chatkanaal waar je anoniem en gratis met een CLB medewerker kan praten over je gevoelens.

  Tele - onthaal

  Tele-onthaal bied je de kans om anoniem te bellen of te chatten met een vrijwilliger over je zorgen.

  Eerstelijnspsycholoog

  Ga je door een moeilijke periode? Zit het even niet mee? Raak je er niet alleen uit? Dan kan je beroep doen op een eerstelijnspsycholoog. Ze helpen je met één of meerdere sessies, in groep of individueel. De eerste sessie is altijd gratis. Daarna kost het 11 euro per individuele sessie of 2.5 euro per groepssessie. Hier vind je er alle informatie over.  

  Tejo-huis

  Ben je tussen 10 en 20 jaar? Zie je het niet meer zitten? Is er iets wat je verdrietig, boos of bang maakt? Kan of wil je er met je vrienden of ouders niet over praten? Dan ben je welkom bij TEJO. Het is gratis en anoniem.

  Moodspace

  MoodSpace is een plek voor studenten. Vol betrouwbare info, tips en zelfhulp om emotionele problemen het hoofd te bieden en (veer)krachtig te studeren. Met ruimte voor verhalen van studenten, peptalk en wegwijzers naar een luisterend oor. Dé check en het duwtje in de rug voor je mentale gezondheid dus.  

  Kickwise

  Kickwise biedt online kansen voor jongeren om na te denken over alcohol– en druggebruik.   

  Onlinehulp-apps

  Wil je zelf aan de slag met een onlinehulp-app dan vind je ze hier gebundeld. 

  Participatie

  Bij Ligant vinden we het heel belangrijk om op de hoogte te zijn van ervaringen, meningen, ideeën van kinderen en jongeren over hun mentaal welzijn en geestelijke gezondheidszorg. Dan kunnen wij hier rekening mee houden bij verdere ontwikkelingen in de zorg. Wil jij graag jouw mening delen? Of wil jij er mee voor zorgen dat wij de stem van kinderen en jongeren luider laten klinken? Neem dan zeker contact op met onze participatiecoach.

  Volg ons op

  Ligant logo