Jouw zoekresultaten

  Niets gevonden

  Crosslink

  Wat is Crosslink?

  Met het programma Crosslink richten wij ons tot iedereen die werkt met kinderen en jongeren, rechtstreeks of onrechtstreeks, in welke sector dan ook. Elke hulpverlener, discipline, voorziening en sector heeft zijn eigen unieke plaats, competenties en verantwoordelijkheden binnen het hulpverleningslandschap. Crosslink zet in op intersectorale deskundigheidsbevordering. 

  Binnen het programma Crosslink ligt de focus om deze expertise en competenties wederzijds uit te wisselen en te bundelen om zo ieders professionaliteit inzake geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren te verruimen.

  Consult en advies

  Door gericht consult en advies te bieden hopen we elkaar sterker te maken in het omgaan met een specifieke casus. 

  Vorming

  Je kan er voor kiezen om een vorming op maat aan te vragen of in te tekenen op ons bestaande vormingsaanbod.

  Intervisie en supervisie

  Door elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen omtrent casussen vergroten we onze leerkansen. 

  Uitlenen van materiaal

  De Kriebelkoffer is een koffer vol methodieken en materialen om als hulpverlener aan de slag te gaan met kinderen (en ouders) rond de psychische of afhankelijkheidsproblemen van een ouder. Voor meer informatie over de kriebdelkoffer mag je contact opnemen met de Crosslink coordinator Sabrina Santillo via mail:sabrina.santillo@ligant.be of je mag haar bellen op 0479 85 23 46.

  Vreemdgaan - Wisselleren

  Altijd al eens een vlieg willen zijn, glurend in een andere werking? Vraag je je ook wel eens af hoe het er aan toe gaat in de leefgroep van de dienst waar je zo vaak mee belt?
  Dan hebben we goed nieuws! Het netwerk LIGANT biedt jou de mogelijkheid om eens over het muurtje te gaan kijken. We gebruiken hiervoor de methodiek van Vreemdgaan.

  Ik kreeg tijdens het intervisiemoment de mogelijkheid om mijn eigen casus te bespreken. Maar ik leerde misschien nog het meest dat ik en mijn collega's niet de enige zijn met deze vragen. En dat stelde op de een of andere manier gerust.

  Els van het CKG

  Nieuws

  Een verzameling van interessante nieuwtjes of boeiende initiatieven die we graag met jullie delen.

  Netwerkforum Ligant op 21 maart 2024: terugblik

  ZORGTRAJECT EETSTOORNISSEN LIGANT

  Webinar: Alleen ga je sneller, samen kom je verder - Crosslink - Doetertoe

  Vragen? Neem contact op

  Volg ons op

  Ligant logo