Jouw zoekresultaten

    Niets gevonden

    Agenda

    Wil je op de hoogte blijven van het vormingsaanbod: neem hier dan regelmatig een kijkje en abonneer je op de nieuwsbrief van psyche of  op ggzlimburg
    Hieronder vind je het overzicht van alle vormingen en intervisies, van zodra je op een icoon klikt, vind je meer uitleg en kan je je inschrijven.
    Wil je even een totaal overzicht voor het najaar 2025 klik dan hier.  

    20251022 Met zorg op pad voor ADHD

    In de Centra voor Ambulante Revalidatie (CAR) Kohesi (afdelingen Beringen, Genk en Hasselt) worden kinderen en jongeren geïncludeerd met een diagnose ADHD die een ernstige en complexe uitval hebben en waarbij de vraag is naar een intensief, veelzijdig, multidisciplinair en ambulant therapieprogramma.

    Binnen het revalidatiecentrum gaan we dus met meerdere therapeuten inter- en transdisciplinair te werk ten aanzien van de cliënt, zowel op individuele basis als in groep. Daarnaast bieden we hetzelfde ook aan ten aanzien van de context van de cliënt, zowel op individuele basis als in groep. In het kader van de behandeling van ADHD wordt hierbij rekening gehouden met de richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad en andere (inter)nationale richtlijnen, zoals verwoord in het Zorgpad ADHD (https://www.adhd-traject.be/nl).

    Rekening houdend met de beschreven richtlijnen, komen volgende behandel sporen samen: (1) psycho-educatie ADHD voor zowel het kind/jongere, als de (groot)ouders, het bredere netwerk en de school; (2) niet-medicamenteuze interventies naar zowel het kind/jongere als het bredere netwerk om te komen tot co-regulatie en (3) medicamenteuze interventies. We kiezen er echter voor deze laatste interventie niet in deze vorming op te nemen, gezien we vooral praktijkvoorbeelden willen delen gericht naar klinisch orthopedagogen en psychologen, logopedisten, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, andere gedragswetenschappers en leerkrachten.  Wat we doen, proberen we in één beeld uit te drukken: we stappen met het kind/jongere/ouders/bredere netwerk elk in een wagon die op zijn eigen spoor verder spoort, maar regelmatig de andere wagons ‘ontmoet’ in de treinstations of haltes die we onderweg nemen. We gaan met Zorg op pad voor ADHD.

    Vragen? Neem contact op

    Volg ons op

    Ligant logo